طرز تهیه مربای لبو و انواع توت

مربای لبو و انواع توت

واقعاً که باید توت ها را هم جزو میوه های بهشتی به حساب آورد! آنها منبع سرشار آنتی اکسیدان طبیعی هستند. در این مربا علاوه بر انواع توت لبو هم داریم که یک چربی زدای طبیعی محسوب می شود. ترکیب این مواد در کنار هم این مربای لبو و توت خوشمزه را به یک مربای سالم و پر منفعت تبدیل می کند.

مواد لازم برای مربای لبو و انواع توت:

  • پوره ی لبو و انواع توت (توت فرنگی، تمشک، شاه توت) 3 پیمانه
  • استویا 1 قاشق چایخوری (اختیاری، برای شیرین تر شدن مربا)
  • آب 4/3 پیمانه
  • پودر ژله 1 بسته

طرز تهیه مربای لبو و انواع توت:

توت ها و لبوی پخته را با یک غذاساز یا گوشتکوب پوره کنید. بگذارید کمی تکه های درشت در آن باقی بماند و خیلی یکدست نشود. همه میوه ها و لبو را داخل یک روغن دان بریزید. استویا، آب و پودر ژله را اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید. 1 دقیقه بجوشانید سپس از روی شعله بردارید و بگذارید خنک شود. تا 7 روز در یخچال نگهداری کنید.

توت فرنگی

خواص توت فرنگی

توت فرنگی، که به عنوان ملکه میوه ها در آسیا شناخته می شود، میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذی بود و خواص و فواید درمانی زیادی دارد. توت فرنگی میوه ای محبوب بوده و حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین می باشد.

این میوه مغذی و پرفایده چربی خوب خون را افزایش داده، فشارخون را پایین می آورد و به شما برای محافظت در برابر سرطان کمک می نماید. این میوه جزو 20 میوه پر از آنتی اکسیدان بوده و منبعی خوب برای تامین پتاسیم و کلسیم می باشد. فقط 8 عدد توت فرنگی، ویتامین C ای بیشتر از 1 پرتقال دارند. در ادامه به بررسی خواص و فواید این میوه خوشمزه و پرطرفدار می پردازیم.

مصرف توت فرنگی چه خاصیت و فایده درمانی دارد؟

مصرف انواع میوه ها و سبزیجات، از جمله توت فرنگی فوایدی بی پایان در پی دارد. با خوردن خوراکی های گیاهی، خطر بیماری های قلبی، دیابت و سرطان کاهش می یابد. همچنین مصرف مقادیر بالای میوه و سبزیجات برای سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و کاهش وزن مفید می باشد.

بیماری قلبی و توت فرنگی – مصرف منظم آنتوسیانین نوعی فلانوئید که در خانواده توت ها موجود است، خطر حمله قلبی را تا 32 درصد در زنان جوان و میانسال کاهش میدهد. همچنین کوئرستین، نوعی دیگری فلانوئید که در توت فرنگی موجود است، یک ضدالتهاب طبیعی بوده و تصلب شریان را کاهش داده و در تحقیقاتی که برروی حیوان ها انجام شد، آسیب ناشی از کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داد.

همچنین ممکن است کوئرستین خواص ضدسرطانی نیز داشته باشد، با اینحال تحقیق بیشتری در اینباره لازم می باشد. نتنها پتاسیم و فیبر موجود در توت فرنگی برای قلب مفید است، بلکه تحقیقات نشان داده است که توت فرنگی باعث کاهش نوعی آمینواسید که به لایه داخلی رگ ها آسیب می رساند، می شود.

سکته مغزی و توت فرنگی – آنتی اکسیدان های موجود در توت فرنگی و همچنین پتاسیم بالای درون توت فرنگی باعث کاهش خطر لخته های خون خطرناک در مغز که باعث سکته مغزی می شوند، کمک می نمایند.

سرطان و توت فرنگی – همانطور که در بالا گفته شد، توت فرنگی حاوی آنتی اکسیدان هایی بوده که در برابر رادیکال های آزاد عمل کرده، رشد سلول های سرطانی را مهار کرده و باعث کاهش التهاب بدن می شود.

فشارخون و توت فرنگی –  بدلیل پتاسیم بالا در توت فرنگی، این میوه پرطرفدار برای افرادیکه دچار فشارخون بالا هستند، توصیه می شود. پتاسیم به خنثی کردن اثر سدیم در بدن کمک می نماید. مصرف کم پتاسیم همانقدر برای فشارخون بالا بداست که مصرف بالای سدیم برای فشارخون بالا بد می باشد.

یبوست و توت فرنگی – مصرف خوراکی هاییکه پر از فیبر و آب هستند به کاهش یبوست و اجابت مزاج راحت کمک می نمایند.

دیابت و توت فرنگی – توت فرنگی قندی پایین و میزان فیبری بالا داشته و هردو این فاکتور ها به حفظ تعادل قندخون کمک می نماید. توت فرنگی یکی از خوراکی های مناسب برای افراد دیابتی می باشد. تحقیقات نشان می دهد که خوردن 37 توت فرنگی در روز می تواند بطرز چشم گیری عوارض دیابت همچون نارسایی کلیه و نوروپاتی محیطی را کاهش دهد.

بارداری و توت فرنگی – دریافت میزان کافی اسید فولیک برای زنان باردار لازم می باشد و توت فرنگی حاوی مقادیر مناسبی فولیک اسید است.

افسردگی و توت فرنگی – فولیک اسید موجود در توت فرنگی برای افسردگی نیز می تواند مفید باشد.

حافظه کوتاه مدت و توت فرنگی – مواد موجود در توت فرنگی نشان داده اند که می توانند باعث بهبود حافظه کوتاه مدت شوند.

خواص و فواید درمانی توت فرنگیخطرات و احتیاط ها در مصرف توت فرنگی

توت فرنگی یکی از میوه هایی است که مقادیر زیادی سم و آفت کش برروی آن استفاده می شود. برای اطمینان از سالم بودن میوه ای که میخورید از انواع ارگانیک آن استفاده نمایید. اگر قادر به خرید محصولات ارگانیک نیستید، مصرف توت فرنگی را ترک نکنید چراکه هنوز هم خاصیتی بسیار بیشتر از خطراتش در پی دارد.

بتابلاکر ها، داروهایی هستند که برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عموما تجویز شده و باعث بالا رفتن سطح پتاسیم خون می شوند. میوه ها و خوراکی های حاوی پتاسیم زیاد میبایست به اندازه و مناسب مصرف شوند. مصرف مقادیر بالای پتاسیم می تواند برای افرادیکه کلیه شان بخوبی عمل نمی کند، مضر باشد.

شاه توت

خواص شاه توت

شاه توت میوه ای با طبع سرد و خشک سرشار از ویتامین های A , B , C , E میباشد و مواد معدنی چون کلسیم و پتاسیم دارد. استفاده از شاهتوت برای درمان اوریون بسیار مناسب است همچنین این میوه تب بر است برای کاهش تب کافیست 20 گرم از آن را در 300 سی سی آب دم کرده و در سه وعده میل کنید. شاه توت باعث کاهش عطش میشود .

1-    برگ درخت شاه توت درمان كننده خنازير است (خنازير غده‌هاي سختي هستند كه زيرگردن، گلو، زير بغل و زير چانه ايجاد مي‌گردد كه گاهي تبديل به زخم عفوني مي‌گردند ابتدا بسيار كوچكند به تدريج بزرگ شده و آويزان مي‌شوند) بدين صورت كه شاه توت را بكوبيد و در محل زخم بماليد.

2-     25 گرم ريشه شاه توت در 2 ليوان آب جوشانده ميل شود باعث مي‌شود كه كرم كدو از بين برود. (براي خانم‌هاي حامله ممنوع مي‌باشد).

3-     شاه توت يك صفرابر قوي مي باشد.

4-    كساني كه قند خون دارند مي‌توانند صبحانه شاه توت بخورند يا اينكه 10 گرم برگ گردو + 10 گرم برگ شاه توت + 300 سي سي آب جوشانده قبل از غذا يك استكان ميل كند.

5-  شاه توت تصفيه كنندة خون مي‌باشد. صبح به عنوان صبحانه 300 گرم ميل شود.

6-  خوردن شاه توت درد كمر را كاهش مي‌دهد.

تمشک

خواص تمشک

طبع تمشک خشک و سرد است همچنین اسن میوه ملین بسیار خوبی است. کسانی که از بیماری قند رنج میبرند میتوانند از این میوه استفاده کنند. تمشک برای تسکین رماتیسم بسیار مفید است. از دیگر خواص آن میتوان به تب بر بودن و دمان اختلالات روده و عفونت های مجاری ادراری اشاره کرد. برای خانوم هایی که میخواهند پوست روشنی داشته باشند استفاده از تمشک توصیه می شود.

–    غرغرة محلول برگ تمشك جهت درمان آنژين و ورم لوزتين مفيد است. 30 تا 50 گرم برگ درختچه تمشك را در يك ليتر آب جوش ريخته بگذاريد دم بكشد سپس صاف نماييد و غرغره نماييد.

–      جهت معالجه برونشيت 30 تا 50 گرم برگ درختچه تمشك را در يك ليتر آب جوش ريخته سپس دم كرده و صاف نماييد با عسل مخلوط صرف شود.

–  اين محلول تب بر و عرق آور است.

–  كساني كه يبوست دارند يك و نيم كيلو ميوه تمشك را در گوشه‌اي به حال خود بگذارند سپس آب آن را گرفته با 90 گرم شكر مخلوط نموده با حرارت ملايم پخته و هم زنيد تا شربت سفتي تهيه شود اين شربت براي كساني كه دچار يبوست هستند مفيد مي‌باشد شب و صبح يك قاشق مصرف شود.

–  كساني كه سوزش معده دارند (ترش مي‌كنند) از دم كردة برگ تمشك بنوشند. 30 تا 50 گرم برگ خشك را در يك ليتر آب جوش ريخته به مدت 20 دقيقه دم كرده صاف نموده با عسل مخلوط شود بعد از هر غذا يك فنجان ميل شود.

– تمشك رقيق كنندة خون است.

–  جهت كك و مك با ميوه تمشك پوست صورت را ماساژ دهيد.

–  كساني كه صفرا دارند از دم كردة برگ تمشك استفاده نمايند.

–  ماسك تمشك برطرف كنندة منافذ باز پوست صورت مي‌باشد.

–  كساني كه ناراحتي كليوي دارند روزي 4 ليوان از شربت تمشك استفاده كنند.

–  براي درمان جوشهاي صورت و تحريكات پوست 100 گرم برگ خشك تمشك را به مدت 10 دقيقه جوشانده صاف نموده صورت را با آن بشوييد.

–  براي درمان پوست‌هاي خشك از كوبيده برگ تمشك به صورت ضماد استفاده نماييد.

–  براي پاك نمودن معده و روده به مدت چند روز به صورت ناشتا تمشك ميل بفرماييد.

–  دم كرده برگ تمشك براي خانم‌هايي كه بچه سقط كرد‌ه‌اند و از بين بردن دردهاي زايماني بسيار مفيد است (5 گرم در 150 سي‌سي آب جوش دم كرده) به مدت 15 دقيقه.

–  جوشانده ريشه برگ تمشك براي تسكين سرفه‌هاي سخت و سياه سرفه مفيد است.

–  خوردن تمشك براي تقويت قلب مفيد مي‌باشد.

–  براي تقويت نيروي جنسي از تمشك استفاده كنيد.

–  تمشك خونروي از سينه را قطع مي‌كند.

–  تمشك خونروي از رحم را بند مي‌آورد.

–  ضماد برگ آن (تمشك) براي التيام زخم‌ها و ورم‌هاي اطراف چشم مناسب است.

–  جويدن برگ يا ميوة آن براي زخم‌هاي لثه و سستي لثه و بوي بددهان نافع است.

–  براي جلوگيري ازخونريزي بواسير ضماد برگ آن و يا عصارة برگ آن كه در سايه غليظ شده باشد استفاده مي‌گردد.

–  ماساژ با دم كردة برگ و يا ميوه آن براي سياه كردن مو استفاده مي‌شود.

–  براي خرد كردن سنگ كليه مي‌توان از جوشاندة پوست ريشه تمشك استفاده نمود.

–  ماليدن عصارة ميوه تمشك جهت خشك كردن زخمها و جراحت‌ها بهتر و جلوگيري از جريان چرك به كار مي‌رود.

–  كساني كه فشار خون دارند از خوردن تمشك فراموش نكنند.

–  كساني كه نقرس دارند روزي دو بار هر بار يك ليوان شربت تمشك يا 100 گرم تمشك ميل نمايند.

–  شربت تمشك يك نوشيدني خوب براي كساني كه سرخك يا آبله مرغان گرفته‌اند مي‌باشد.

لبو

خواص لبو

لبو کمک قابل ملاحظه ای برای از بین بردن مواد سمی  کبد و کارکرد بهتر آن دارد.چغندر وقتی پخته یا تخمیر میشود مانند  ترشی لبو مقدار مواد مغذی سالم  برای ک اهش فشار خون پایین میاید بنابراین خوردن لبوی ساده یا اب لبو  توصیه میشود تا از منفعتهای آن کم نشود

با خواص چغندر ( لبو ) از نگاهی متفاوت آشنا شوید ؛

۱- طبیعت چغندر گرم و تر است.

۲- ضماد برگ با اسیدبوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می‌شود.

۳- فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌ های قلبی در بیماران قلبی است.

۴- شیرۀ چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود. چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

۵- چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.

۶- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ” C ” و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.

۷- املاحی که در شیرۀ چغندر وجود دارد، یک پاک کنندۀ بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیسۀ صفراست.

۸- چغندر ملین، نرم کنندۀ و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد.

۹- درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.

۱۰- چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می کند.

۱۱- چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین ” A ” می شود.

۱۲- خوردن چغندر پخته، برای رعشه مفید است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.

۱۳- برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می بخشد.

۱۴- چغندر مخلوط با آب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفراست.

۱۵- خوردن چغندر، در هوای خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پیران بسیار توصیه می شود.

۱۶- شستشوی سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.

۱۷- قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه می شود.

۱۸- ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسی و زگیل مؤثر می باشد و چنانچه با حنا مصرف شود برای رویاندن مجدد مو و نکویی آن تأثیر به سزایی خواهد داشت.

۱۹- مصرف چغندر برای درد مفاصل و نقرس مفید می باشد چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد.

۲۰- در استعمال خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده می شود.

۲۱- شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است (برای تهیه شربت چغندر، با آبمیوه گیری آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگیرید و آن را با یک لیوان آب معدنی مخلوط کنید).

۲۲- لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.افراد می توانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

اخطار :

◄ قند ریشه چغندر، برای مبتلایان به دیابت مضر است.

 

منابع:
سایت نوشیدنی
دکتر سلام

Check Also

مارمالاد کیوی خانگی برای صبحانه

یکی از خوشمزه ترین صبحانه هایی را که میتوانید در منزل تهیه کنید مارمالادها هستند. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *