طرز تهیه کیک هلو رژیمی



کیک هلو رژیمی

این کیک هلو رژیمی است و بدون استفاده از روغن یا کره تهیه می شود. می توانید آن را در فصل تابستان که هلوی تازه در بازار موجود است برای عصرانه ی بچه هایی که اضافه وزن دارند تهیه کنید تا هم کالری مورد نیاز بدن آنها را تأمین کنید و هم از مصرف چربی اضافی توسط آنها جلوگیری کنید.

مواد اولیه کیک هلو رژیمی:

  • بکینگ پودر 1/2 ق چ
  • وانیل 1/2 ق چ
  • هلو (خرد شده بصورت مکعبی) 2 عدد
  • شیر (کم چرب) شیر 1/2 پیمانه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • شکر (قهوه ای) 2 ق غ
  • عسل 3 ق غ
  • آرد 1و 1/4پیمانه
  • جوش شیرین 1/2 ق چ

طرز تهیه کیک هلو رژیمی:

  1. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت از قبل گرم کنید.
  2. در یک کاسه آرد بکینگ پودر و جوش شیرین را الک کنید.
  3. در ظرف دیگری شیر، عسل، شکر قهوه ای، تخم مرغ، و وانیل را با همزن بزنید تا کاملا مخلوط شوند. بین 3 تا 7 دقیقه
  4. مخلوط به دست آمده را به مواد خشک اضافه نمونده وبا لیسک هم میزنیم و سپس هلو را اضافه میکنیم.
  5. قالب به ابعاد 20 در 20 را چرب نموده و مواد را در داخل قالب ریخته و به مدت 25 دقیقه در فر قرار میدهیم . در انتهای پخت تست خلال دندان انجام داده تا از پخته شدن کیک مطمئن شویم.

 

ارزش غذایی

مقدار در هر وعده:

کل کالری 90

چربی0

کلسترول0

سدیم 85 mg

کل کربوهیدرات 19 g

فیبر غذای 1 g

قندها 8G

پروتئین 2 g

نکته:

شما می توانید بجای هلو از سیب، گلابی و یا آلو استفاده کنید.

جایگزین جوش شیرین: 1 ق چ بکینگ پودر

 

هلو

خواص هلو

هلو حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر، آهن، منیزیم، برم و ویتامین‏های A وB و C است.هلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. باعث تسکین تشنگی می شود، بوی بد دهان را برطرف می‏کند. مقوی نیروی جنسی است، سموم بدن را خارج می سازد و وزن بدن را کاهش می‏دهد.

یک عدد هلو دارای 68 کیلوکالری است و میان‌وعده‌ای کاملاً مناسب محسوب می‌شود. هلو منبع غنی از ویتامین ‌A است که به سلامت بینایی بسیار کمک می‌کند و همچنین دارای ویتامین‌های K، Eو C است. ویتامین K موجود در هلو عامل مهمی در لخته شدن خون است که اختلالات خون را مرتفع می‌کند و ویتامین E و C موجود در آن نیز تولیدکننده آنتی‌اکسیدان در بدن است که به سلامت بافت‌ها کمک می‌کند.

هلو دارای مواد قندی زیاد و اسیدهای آلی آزاد مانند اسید‌سیتریک، اسید وینیک، اسید مالیک، مواد ازته، هیدروکربن، مواد چرب، برم و کاروتن و ویتامین Bوc است. تمام اجزای این گیاه مفید است و در درمان بسیاری از بیماری‌ها بکار گرفته می‌شود.
– هلو ملين است و باعث تسكين تشنگي مي‌شود.
– براي رفع بوي بد دهان هلو بخوريد.
– هلو در افرادي‌كه گرم مزاج هستند باعث تقويت نيروي جنسي مي‌شود.
– روغن مغز هسته هلو براي درد گوش و گرفتگي مجراي آن مفيد است.
– روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسير بماليد اثر خوبي دارد.
– براي برطرف كردن زخم‌هايي كه در بدن اطفال و پشت گوش آنها مي زند هسته هلو را در آتش بيندازيد تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له كنيد و بر محل زخم بماليد.
– خانم‌هاي باردار اگر مي‌خواهند بچه زيبايي داشته باشند بايد هلو بخورند.
– مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفيه مي‌كند.
– مغز هسته هلو براي رماتيسم مفيد است.
– جوشانده برگ‌هاي درخت هلو براي بيماري‌هاي پوست مفيد است.
– براي بيماري‌هاي مجاري ادرار، سنگ كليه و ورم مثانه جوشانده برگ‌هاي درخت هلو را تهيه كرده و يك فنجان در روز بخوريد.
– دم‌كرده برگ يا گل هلو براي رفع سياه سرفه استفاده مي‌شود.
– هلو را له كنيد و به‌صورت ضماد براي رفع دل پيچه بچه‌ها و دفع كرم روده روي شكم آنها قرار دهيد.
– برگ هلو و جعفري را با روغن زيتون مخلوط كرده و روي سوختگي و محل ضرب ديدگي بگذاريد.
– بهترين ماسك زيبايي را مي توانيد از هلو تهيه كنيد براي طراوت و جوان كردن پوست هلو را پوست كنده و له كنيد و روي پوست صورت قرار داده و بگذاريد مدت ٢٠ دقيقه بماند و پس از آن صورت را با آب معدني بشویيد.
– براي برطرف كردن بواسير، مغز هسته هلو را به صورت پماد درآورده و به مقعد بماليد.
– جوشانده پوست درخت هلو اثر تب‌بر دارد.
– خوردن هلو سموم را از بدن خارج مي‌كند.
– براي وزن كم كردن هلو بخوريد.
-كساني‌كه زخم معده دارند يا مبتلايان به ورم معده يا روده بايد با شكم خالي هلو بخورند.
– هلو ميوه خوبي براي اشخاص مسن است مشروط براينكه با شكم خالي بخورند كه زود هضم شود.
– جوشانده گل هلو كرم كدو و كرم معده را از بين مي‌برد.
– خوردن شكوفه هلو براي زنان باردار ممكن است باعث سقط جنين شود.
مضرات:
– هلو براي اشخاص سرد مزاج مضر است. به همين دليل اين افراد بايد هلو را با عسل يازنجبیل بخورند.
– هضم هلو براي بعضي از اشخاص دشوار است و نفخ ايجاد مي‌كند. براي اينكه ايجاد نفخ نكند، بايد آن را حداقل نيم‌ساعت قبل از غذا خورد.

 

تخم مرغ

خواص تخم مرغ

تخم مرغ یک ماده غذایی بی نظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است که کمبود برخی از آنها موجب بروز بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای ذهنی، پوستی و چشم می شود

تخم پرندگان مختلف از مدت‌ها قبل وارد برنامه ‌غذایی بسیاری از خانواده‌ها شده است. نمونه آن تخم بلدرچین و غاز است، اما تخم مرغ رکوردار مصرف در بین انواع تخم پرندگان است. دلایل متعددی را می‌توان برای این مساله برشمرد؛ از این که با این غذا می‌توان از کوکو تا کیک را تهیه کرد تا به‌صرفه بودن خرید یک شانه تخم‌مرغ در مقایسه با خرید یک بسته تخم سایر پرندگان.

اما به غیر از آن دلایل محکم‌تری هم وجود دارد؛ دلایل تغذیه‌ای. اگر همین حالا بخواهید چند دلیل برای آن ذکر کنید که چرا هنوز تخم‌مرغ را از سبد غذایی‌تان خارج نکرده‌اید، به کدام موارد اشاره خواهید کرد؟

1‌ـ پروتئین زیاد: هر دانه تخم‌مرغ که وزنی تقریبا برابر با 50 گرم دارد، حاوی 6 گرم پروتئین حیوانی است. به همین دلیل مصرف یک روز در میان تخم‌مرغ می‌تواند نیاز بدن را به پروتئین تا حد زیادی برطرف کند. بنابراین می‌توانید به جای مصرف گوشت و دیگر منابع پروتئینی این خوراکی را جایگزین کنید تا گوشت کمتری استفاده کنید.

2 ـ آهن فراوان: هر دانه تخم‌مرغ حاوی 3 درصد آهن است که بیشترین مقدار آن در زرده تخم‌مرغ ذخیره شده است. بنابراین با خوردن تخم‌مرغ، بخش عمده‌ای از نیاز بدن به این عنصر مهم تامین می‌شود. به همین دلیل یکی از خوراکی‌های توصیه‌شده برای نوزادانی که بتازگی مصرف غذای کمکی را شروع می‌کنند، خوردن تخم‌مرغ است. به این ترتیب، از همان دوره کودکی ذخیره آهن آنها افزایش مناسبی می‌یابد.

اگر همراه با تخم‌مرغ موادغذایی حاوی ویتامین C مصرف کنید، امکان جذب آهن افزایش می‌یابد. بنابراین همراه تخم‌مرغ، کمی لیموترش یا چند حلقه گوجه‌فرنگی میل کنید تا ساندویچ تخم‌مرغ شما مقوی‌تر و کامل‌تر شود.

3 ـ انواع ویتامین: در هر دانه تخم‌مرغ ویتامین‌های متعددی وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های تغذیه‌ای خاص خودش را دارد از جمله:

ویتامینB2: این ویتامین که آن را به نام ریبوفلاوین هم می‌شناسید به تجزیه موادغذایی و تامین انرژی بدن کمک می‌کند. در صورت کمبود این ویتامین در بدن افت انرژی پدید می‌آید. علاوه بر آن با تجزیه ناقص مواد غذایی ترکیب‌های غذایی مهمی که باید در بدن دریافت و جذب شوند، دفع می‌شود و همین فرآیند بدن را دچار کمبود بعضی از املاح و ویتامین‌ها می‌کند.

ویتامینB12: نام دیگر این ویتامین کوبالامین است. دریافت این ویتامین برای عملکرد گلبول‌های قرمز خون ضروری است. در نبود این ویتامین فرد مستعد کم‌خونی، اختلال در انتقال اکسیژن و موادغذایی به سلول‌ها می‌شود. بنابراین این بار به جای آن که برای تامین انرژی مورد نیاز بدن آمپول B12 بزنید، یک عدد تخم‌مرغ بخورید.

ویتامین A: این ویتامین را به نام رتینول هم می‌شناسید. خوردن مواد غذایی حاوی این ویتامین مانع از آسیب به شبکیه چشم می‌شود. این نکته بویژه برای افرادی که به هر دلیل شبکیه چشم آنها دچار مشکل است، ضروری است.

ویتامین E: نام دیگر این ویتامین توکوفرول است. ویتامین E یکی از انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست. بنابراین مصرف آن می‌تواند رادیکال‌های آزاد، یعنی عامل ابتلا به انواع سرطان‌ها، را از بین ببرد. از سوی دیگر این ویتامین نقش محافظتی دارد و بافت‌ها و سلول‌ها را از تخریب و آسیب ناشی از سوخت‌وساز بدن و مواد زائد ایجادشده در اثر این سوخت‌وساز حفظ می‌کند.

ویتامینD: هر دانه تخم‌مرغ حاوی 11 درصد ویتامین D است. با توجه به این که معمولا بدن همه افراد، بویژه خانم‌ها، در معرض کمبود ویتامین D قرار دارد، مصرف موادغذایی حاوی ویتامین D مانند تخم‌مرغ ممکن است مانع از ابتلا به این کمبود شود. اگر همراه با خوردن این خوراکی عالی، کمی هم پیاده‌روی کنید، ویتامین D و کلسیم بهتر جذب شده و هم تخم‌مرغ خورده‌شده راحت‌تر و بهتر هضم می‌شود.

4 ـ املاح به میزان نیاز: تخم‌مرغ علاوه بر این که حاوی مقدار زیادی ویتامین است، مقدار زیادی املاح هم دارد. به همین دلیل مصرف آن نیاز بدن به این گروه از عناصر را هم برطرف می‌کند.

سدیم: بدن نیازمند حد مناسبی از سدیم است. این عنصر برای تنظیم عملکرد پمپ سدیم ـ پتاسیم ضروری است و باعث می‌شود قلب مانند ساعت کار کند.

پتاسیم: یکی از راهکارهای آرامش اعصاب، مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم است. دریافت این عنصر باعث می‌شود قلب و اعصاب هم به‌درستی کار کنند. دلیل آن نیز دخالت این عنصر در انتقال پیام‌های عصبی است.

روی: یکی از دلایل ریزش موی سر، کمبود روی است. از طرفی کمبود آن باعث ضعف دستگاه ایمنی می‌شود و بدن مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها خواهد شد.

فسفر: برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها، فسفر بسیار مهم است. وجود آن باعث کمک به جذب کلسیم نیز می‌شود. اگر فسفر موجود در تخم‌مرغ را در کنار 2 درصد کلسیم موجود در این خوراکی بگذاریم، خواهیم دید که با خوردن تخم‌مرغ، چهار ستون بدن سالم می‌ماند.

ید: مقدار ید موجود در تخم‌مرغ زیاد نیست، اما همین مقدار اندک هم برای بهبود عملکرد غده تیروئید و جلوگیری از ابتلا به مشکلات غده تیروئید مناسب است.

5 ـ اسید آمینه: واحد سازنده پروتئین اسید آمینه است. در ابتدای مطلب نیز توضیح دادیم که تخم‌مرغ حاوی پروتئین است، اما اسید‌های آمینه موجود در تخم‌مرغ ضمن تامین نیاز بدن به اسید آمینه، به طور اختصاصی برای عضله‌سازی مناسب هستند. به همین دلیل افرادی که در رژیم غذایی‌شان به طور متعادل تخم‌مرغ میل می‌کنند، ساختار عضلانی مناسبی دارند.

پخته بخورید

یکی از بیماری‌های شاخص در اثر مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز، سالمونلاست. بنابراین از این نظر توصیه می‌شود تخم‌مرغ را خوب بپزید و بعد آن را میل کنید، اما تاکید بر مصرف تخم‌مرغ پخته دلیل دیگری هم دارد؛ با پختن تخم‌مرغ، هضم آن آسان می‌شود. بنابراین بهترین شیوه مصرف تخم‌مرغ پختن و سپس نیمرو است. این نکته بویژه برای کودکان، زنان باردار و شیرده و سالمندان نکته بسیار مهمی است.

مراقب کلسترول باشید

تخم‌مرغ با وجود همه ویژگی‌های تغذیه‌ای، یک اشکال بزرگ دارد و آن کلسترول بالای آن است. البته این بیشتر برای افرادی که مبتلا به کلسترول بالا هستند، مساله‌ساز است. هر دانه تخم‌مرغ که حدود 50 گرم وزن دارد، 78 کیلوکالری انرژی دارد و حاوی 187میلی‌گرم کلسترول است. به همین دلیل مصرف این خوراکی ممکن است باعث بروز مشکل کلسترول بالا شود.

نشسته ‌نگه دارید

شاید تنها خوراکی که همیشه توصیه می‌شود آن را نشسته داخل یخچال بگذارید، تخم‌مرغ باشد. به این دلیل که روی سطح تخم‌مرغ یک لایه محافظ وجود دارد که با شستن تخم‌مرغ این لایه از بین می‌رود و مستعد ابتلا به آلودگی می‌شود. بنابراین بدون آن که آنها را بشویید، در یخچال بگذارید.

بهتر است تخم‌مرغ‌ها با جعبه دردار را خریداری کنید تا خطر آلودگی محیط یخچال نیز کاهش یابد.

منابع:

سوران

دکتر سلام

Check Also

کیک بادام با عسل عصرانه ویژه

یکی از ساده ترین و در عین حال خوشمزه ترین شیرینی هایی را که میتوانید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *